Over Omnithera


Verleden/heden/toekomst

Verleden: 12 Maart 1975, als dependance gevestigd vanuit praktijk fysiotherapie Kosterstraat 36 Doesburg van wijlen Koos Bouwmeester.
In januari 1976 start Erik Poot zijn praktijk fysiotherapie aan de Barenbroeklaan 31 te Giesbeek.
In 1994 definitieve vestiging aan de Kerkstraat 48, later 48-50.

Heden: Een goed geoutilleerde praktijk fysiotherapie, TopZorg status, dat zich verdiept heeft in kwaliteitsmanagement en specifieke behandelmethodes, zie hiervoor het tabblad Behandelingen.

Toekomst: Een belangrijke rol blijven spelen in het aanbieden van volwaardige, eigentijdse fysiotherapeutische zorg, die effectief, kwalitatief en mensgericht is in de dorpen Giesbeek, Angerlo en Lathum e.o.


Erik PootErik
Algemeen fysiotherapeut die vanuit een holistische visie naar de cliënt kijkt, luistert en helpt.
De ontmoeting van mens tot mens maakt de ontmoeting met zijn of haar klacht tot een entree naar begrip , herkenning en plaatsing van de klacht bij de
totaliteit van deze cliënt. Niet alleen de fysiotherapie maar ook de wegen in acupunctuur, ayurveda en spiritualiteit geven mij de kracht om op deze manier therapeut te kunnen zijn.
Algemeen fysiotherapeut. Verder gespecialiseerd in Mulligan concept. Triggerpoint therapy, Medical Taping Concept. Lasertherapie. LFT voetscan.

Omni Coaching en Consultancy:
Vast stellen, raadplegen en begeleiden van hulpvrager.
De fysiotherapeut in of de praktijk Fysiotherapie.
Begeleiden in het traject naar Beheers- en Plus audit.

KIWA auditor:
Certificerings- deskundige in Beheers- en Plus audit.
Materie deskundige en lead- auditor.

 

Rik VerstegenOmnithera007

In 2013 heb ik mijn diploma behaald tot fysiotherapeut aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie ben ik direct gaan werken in verschillende verpleeghuizen als fysiotherapeut, daarnaast was ik werkzaam als fysiotherapeut in een eerstelijns praktijk.

Tijdens mijn studie heb ik mijn specialisatie jaar gevolgd in de richting van de manuele therapie. Dit heeft mij zodanig geprikkeld dat ik na de opleiding ben gestart met de Master opleiding musculoskelatale revalidatie waar ik zal afstuderen als manueel therapeut (master of science).
Het voordeel van deze Master opleiding is dat je als student in het eerste jaar, naast manuele therapie, ook te maken krijgt met sportfysiotherapie en orofasciale(kaak) fysiotherapie. Deze extra ervaring kan ik goed toepassen in de praktijk.

Als manueel therapeut ben je gespecialiseerd in gewrichten die om welke reden dan ook er minder toe in staat zijn om juist te functioneren en daardoor pijnklachten geven.
Je bent er ook in gespecialiseerd om de gehele ‘(bewegings)keten’ op te nemen in onderzoek en behandeling. ‘Keten-denken’ betekent dat je bijvoorbeeld bij voetklachten ook kijkt of er mogelijk een bewegingsbeperking zit in een ander gewricht, bijvoorbeeld de knie of het bekken.

Naast de Master musculoskelatale revalidatie heb ik twee verschillende tape cursussen gevolgd. De ene cursus was gericht op de ‘witte tape’ de andere op de medical tape, beter bekend als de gekleurde/medische tape.

Naast mijn Master opleiding en mijn werkzaamheden in de praktijk maak ik deel uit van de Coöperatie Fysiocare Zuidoost Gelderland en ben ik bezig met het oprichten van een cursus klinisch redeneren voor jong afgestudeerde fysiotherapeuten i.s.m. 3 collega fysiotherapeuten.
Binnen deze cursus staan de ‘chronische’ klachten centraal. Chronische klachten betekent in dit geval dat de klachten langer dan 3 maanden aanwezig zijn, maar wat niet inhoud dat ze niet te behandelen zijn.

Het uitdagende in het vak fysiotherapie is, om samen met de patiënt te zoeken naar een oplossing die de klachten kunnen verhelpen.
Iedere patiënt is een individu. Dit houdt in dat niet iedere aandoening dezelfde klachten zullen geven en dus ook niet dezelfde behandeling nodig zullen hebben.

“Een lichaam is gemaakt om te herstellen, als herstellen om welke reden dan ook niet mogelijk is, is de fysiotherapeut dé persoon die het herstel in gang kan zetten”

 

Henk Jan Marselje

De patiënt / cliënt heeft altijd gelijk!

Als therapeut moet je goed luisteren naar het verhaal, zodat je zo goed mogelijk kan aansluiten bij de hulpvraag. Deze wordt niet altijd direct uitgesproken. Soms moet je doorvragen om er te komen. Het zijn vaak de niet uitgesproken dingen die ertoe leiden.

Dit was en is het uitgangspunt van mijn manier van werken. Eerst als leraar bewegingsonderwijs/lichamelijke opvoeding en later als fysiotherapeut. Eerst met kinderen van 0 tot 16 jaar. De laatste 10 jaar is dat naar de volwassene patiënt verschoven, door me te verdiepen in de reuma, en claudicatio intermittens (etalagebenen) en de beweegprogramma’s van artrose en diabetes. Uiteraard heb ik in de loop der jaren de gewone patiënt nooit uit het oog verloren, door de kennis van de oefentherapie en massage op niveau te houden.

Daarnaast heb ik de basiscursus dry needling en lymfetaping gedaan.

Omnithera Fysiotherapie

De zorgvisie die Omnithera Fysiotherapie heeft, is zorg aan te bieden aan de cliënt op die wijze dat hij zich begrepen voelt in zijn hulpvraag. Wij willen de cliënt de middelen aan bieden zodat hij op zelfstandige wijze of door onze vakspecifieke handelingen, kan werken aan herstel of in stand houden van zijn gezondheid.